HTML

2009.02.03. 18:57 Noresz4

A terepasztalról ...

... pár gondolat. Hely hiányában nem tudok fix, rögzített terepasztalt építeni, ezért választottam a modul rendszert. A H0 Magyar Modulszabványt betartva építem. E szabvány a Barros Gábor Vasútmodellezőklub oldalán megtalálható ( http://vasutmodellklub.hu ). E szabvány lényege, hogy magyar vonatkozású valós vagy kitalált "terepet" modellez, megfelelő szabályok szerint. Ezeket a modulokat láthatjuk kiállításokon is, akár többszáz méterben.
 

Eddig 4 méter tervei vannak meg, s ebből az első 2 méter már készül. A modulok mérete 100 x 60 cm, szerkezete és fedlapja 18 mm-es natúr bútorlap.
 

1. Modul: Egyvágányos fővonalból 3 vágányú állomási rész lesz. A vasút egyik oldalán aszfaltos út, családiházak, parkolók lesznek. Másik oldala még tervezés alatt, de valószínű bozótos,  erdős terület és vasúti-ipari rész + 1 tárolóvágány.
 

2. Modul: A 3 vágányú állomási rész. Egyik oldalán folytatódik az út, a parkolók, majd a buszmegálló, és persze az állomás épülete. Utána még van egy kis szabad terület. Tervben itt egy bolt kap helyet. Majd meglátjuk. Másik oldalán folytatódik  a vasúti terület.
 

3. Modul: Az állomás fog folytatódni, mivel a szabvány szerint az állomási vonatfogadó vágányoknak 2 m hosszúnak kell lenniük.
 

4. Modul: Újra 1 vágányú fővonal.
 

Sínrendszer: PIKO A Gleis
 

A vezérlése: analóg üzemű, sín-szakaszolásokkal, saját készítésű kapcsolópulttal (később készül).
 

Az állomásról: a 3 vágányból 2-re érkezhet majd személyvonat, mert az állomásépület elött és az 1-2 vágány között van peron. Az állomásépület összeállításáról majd kicsit később számolok be.
 

 

Terepasztal első 2 métere épül
 

 
 A szerelvények, kocsik, emberek csak a fényképezés ideére népesítették be az asztalt.
 

Az építésről később részletes beszámolót írok. :-) Csak ezek eddig nemnagyon lettek lefényképezve.

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://noresz4vasut.blog.hu/api/trackback/id/tr411388043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Döbrentei Balázs 2009.02.08. 19:04:43

Hello! Nagyon szépen haladsz vele! Hangulatos kis állomás lesz. ;) További jó munkát! Balázs
süti beállítások módosítása